Situace v Chodově

Vážení odběratelé,

od středy 22.11.2023 probíhá přebírání provozu rozvodného tepelného zařízení v Chodově novým provozovatelem, kterým je městská společnost Teplo Chodov s.r.o., které byla s právní účinností od 17.11.2023 udělena Energetickým regulačním úřadem licence na rozvod tepelné energie. Stávajícímu provozovateli rozvodného zařízení, společnosti MARSERVIS, s.r.o, byla ke stejnému datu licence zrušena z důvodu ztráty zákonných podmínek pro její další držení.  

Z důvodu předem avizované neochoty MARSERVIS, s.r.o. se provozování rozvodného tepelného zařízení vzdát, jsme se na získání licence a převzetí provozu rozvodného tepelného zařízení dlouhodobě připravovali, přesto jsme hned ve středu při přebírání první předávací stanice v Chodově narazili na nečekané technické překážky, které MARSERVIS, s.r.o. nakladl, aby převzetí provozu bránil a v rozporu s pravomocnými správními i soudními rozhodnutími protahoval dobu, po kterou míní zařízení  nadále provozovat.

Jelikož si společnost MARSERVIS, s.r.o. kladla nesplnitelné podmínky, které jí mají zajistit další provozování rozvodného tepelného zařízení, nezbylo nic jiného, než pokračovat v přebírání teplofikačního majetku a provozu předávacích stanic, což je spojeno s celou řadou technických problémů, do jejichž řešení jsme zapojili nespočet odborníků, které společně s námi na převzetí provozu intenzivně pracují.  Předpokládáme, že pokud nezasáhnou tomu příslušné státní orgány, bude proces přebírání předávacích stanic trvat více dnů nebo až týdnů, přičemž by již neměla být ohrožena dodávka tepla a teplé vody odběratelům.

MARSERVIS, s.r.o.  sice tvrdí, že město Chodov a Teplo Chodov s.r.o. jedná protiprávně, opak je však pravdou. Jednáme výhradně na základě pravomocných rozhodnutí Energetického regulačního úřadu, kterými byla společnosti MARSERVIS, s.r.o. zrušena licence na provoz rozvodného zařízení, což je zákonným předpokladem takovou činnost vykonávat.

Jsme přesvědčeni, že po dvaceti letech soudních i správních sporů se ujmeme svého majetku a budeme jej provozovat ke prospěchu všech odběratelů tepla v Chodově.

                                                                                                                                                       

Zdeněk Süssenbeck

jednatel Teplo Chodov s.r.o.